kebaikan vitamin berocca

Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin Berocca untuk Kesihatan

Kongsikan Sekarang
kebaikan vitamin berocca
kebaikan vitamin berocca Kredit gambar   : Mrsfara blog

Kelebihan Dan Kebaikan Berocca

 

 

Anda tentu sudah pernah dengar pasal Berocca?  sebab ada atas meja makan Perdana Menteri kita iaitu Tun Mahathir. ini bagi Yang ada Follow PM Kita kn…

Tapi yang menarik perhatian adalah apa yang ada di sisi pinggan Tun M. Ia adalah Berocca!. Tajam betul mata netizen. Tapi apa sebenarnya Berocca ini?

Sebelum Saya nak terangkan kelebihan Berocca anda perlu tahu apa itu Berocca.

 

Apa itu Berocca?

Berocca ni adalah tablet berperisa yang mengandungi formulasi Vitamin B kompleks yang tinggi yang telah terbukti secara saintifik dapat melepaskan tenaga dan prestasi mental. Jadi Berocca ni sebagai booster untuk meningkatkan tenaga dengan hanya satu tablet.

Vitamin B ni berfungsi menukar makanan menjadi bahan bakar sebagai tenaga. Dalam Berocca ni juga ada bahan lain seperti Asid Panthotanic yang baik untuk kecergasan minda. Dalam satu tablet Berocca juga ada Asid Folic, Vitamin C, Magnesium dan Zink

 

Kebaikan Berocca

Berocca adalah Supplement yang biasanya digunakan untuk:

  • Meningkatkan Mental Performance dan konsentrasi
  • Meningkatkan stamina  dan mengurangi rasa lelah
  • Memperbaiki mood dan mengurangi keletihan/kelesuhan

Bagaimana cara Gunakan Berocca ini?

  • Larutkan tablet effervescent ke dalam segelas air putih, lalu minum.
  • Tabletnya bisa langsung dimunum.
  • Dengan atau tanpa makanan.
  • Anda boleh minum Berocca bila-bila masa setiap hari. Namun, untuk menjaga Anda tetap sehat sepanjang hari, lebih baik minum Berocca setiap pagi.

Anda Berminat Untuk Mendapatkan Vitamin Berocca ini? Ya

Klik Dibawah

 

 

 

 

Nota Tambahan.

Berocca telah dihasilkan oleh sebuah firma farmasi Roche Pharmaceuticals dari Switzerland kemudian pada tahun 2005, Berocca telah diambil alih dan dihasilkan oleh Bayer sebuah firma kesihatan dari Jerman.

 

 

 

baca juga :  Cara Harumkan Bilik Tidur Anda

 

sumber rujukan

hellosihat

mrsfara Blog

 

 

Comments

  1. Walau bagaimanapun,terdapat sesetengah ibu hamil yang tidak dapat memakan makanan yang mengandungi nutrien tertentu atas sebab alahan, mual-mual atau loya, muntah yang teruk, dan sebagainya. Oleh sebab itu, pengambilan suplemen vitamin adalah disarankan bagi melengkapkan keperluan nutrien yang diperlukan, bukan sahaja untuk ibu malahan untuk tumbesaran bayi dalan kandungan. Pengambilan vitamin dan suplemen kesihatan semasa hamil digalakkan kerana dapat mengurangkan risiko kecacatan bayi, kelahiran pramatang dan kekurangan berat bayi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *