cara harumkan bilik tidur

Cara Harumkan Bilik Tidur Anda

Kongsikan Sekarang

Cara Harumkan Bilik Tidur Anda

 

Kaedah Paling Mudah Harumkan Bilik Anda .

 

Keadaan Bilik Yang Selesa dan Harum adalah salah satu tanda aras bagi sikap seseorang yang itu adakah seorang rajin atau malas. oleh itu, keadaan bilik yang selesa akan membuat kehidupan sesorang lebih teratur atau lebih senang. Hari ini saya akan  membuat konten berkaitan dengan cara mengharumkan bilik tidur anda. Terdapat  banyak cara untuk harumkan bilik namun saya hanya kongksikan sedikit saja dulu apa yang saya amalakan selama ini.

Pentingnya Pengudaraan

Pastikan sekurang-kurangnya seminggu sekali buka tingkap dan pintu untuk sistem aliran udara. Ini untuk memberikan aliran udara yang kurang menyenangkan itu keluar dari kawasan yang terjejas. Ia juga memberi ruang untuk udara segar masuk ke kawasan terbabit. Kadang-kadang bau hapak itu datangnya dari habuk yang terperangkap lama di dalam sesebuah bilik. Jangan lupa buka semua suis kipas di dalam bilik untuk menggalakkan pengudaraan.

Seterusnya Bahan-Bahan Yang Membantu Mengharumkan Bilik Anda.

 

1.Daun Pandan

Cara Harumkan bilik tidur

Cara menggunakan Daun Pandan ini sangat Mudah Anda hanya perlu ikat simpul daun pandan dan gunting sedikit daun pandan agar mengeluarkan bau wangi atau  daun pandan digunting kecil-kecil dan letakan dalam satu bekas. sesudah itu letakan daun pandan di tempat yang sesuai menurut anda. Jika  saya tidak silap aroma daun pandan  menghalau lipas dan serengga. ia juga menyerap bau hapak.

 

2. Buah Limau Purut

Cara harumkan bilik tidur
Limau Purut

 

 

 

 

 

 

 

Selain mengatasi masakan kesihatan dan kecantikan rambut bual limau purut boleh digunakan sebagai pewangi bilik tidur anda. cara untuk menggunakan bual limau purut anda cuma perlu memotong beberapa biji buah limau purut dan biar selama 3 hingga 4 jam di dalam bilik oleh itu bilik anda akan tentu wangi dan menyenangan.

 

3. Baking Soda Penyerap Bau

cara harumkan bilik tidur

 

 

 

 

 

 

Letakkan semangkuk baking soda ke kawasan yang terdapat haruman kurang menyenangkan. Tinggalkan selama 24 jam untuk membiarkan ia menyerap bau tersebut. Kemudian guna penyegar udara untuk memberikan haruman yang menyegarkan.

 

4.sembur langsir

cara harumkan bilik tidur

 

 

 

 

 

 

 

bagi memastikan langsir sentiasa terjaga dengan cantik dan harum baunya, semburkan langsir dengan pewangi lemon atau ros semburkan dengan kerap.

 

semoga panduan ini boleh  memberi manfaat kepada anda untuk harumkan bilik tidur anda. selamat mencuba….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *