Cara Turunkan Berat Badan

Kongsikan Sekarang

Cara Turunkan Berat Badan

TIPS MENGURANGKAN BERAT BADAN

Kadang-kala, berat badan akan buatkan diri kita hilang keyakinan diri. Apa-tidaknya, seringkali bila berhadapan dengan orang ramai, langsung tiada rasa confident kerana bentuk fizikal. Selalu tertanya-tanya, benarkan ada yang dapat turunkan berat badan dengan cepat. Dengar cerita, ada yang boleh hilangkan berat badan 10kg dalam masa seminggu.

Benar atau tidak, kami tidak pasti. Apa yang kami pasti, 10 cara ini pasti akan dapat menurunkan berat badan anda. Ini kerana, ia tidak menggunakan apa-apa produk seperti Herbalife dan Shaklee. Paling penting, ia lebih terarah kepada yang semulajadi.

1. ELAKKAN MAKAN MALAM

Cuba tips mengurangkan berat badan yang pertama ini. Elakkan makan waktu malam kerana badan memerlukan masa 4 jam untuk mencerna makanan. Jika tidak sempat dicerna, ia akan jadi lemak!

Ramai yang tidak tahu, makan pada waktu malam selalunya antara larangan paling utama bagi mereka yang dalam usaha menguruskan badan. Namun pakar nutrisi kini tahu bahawa adalah baik ‘mengorbankan‘ diet dengan makan makanan seimbang pada waktu malam daripada tidak makan langsung atau makan manakan ringan yang langsung tidak seimbang. Sebaik-baik snek pada tengah adalah secucuk string cheese, sesudu mentega kacang di atas sekeping buah-buahan ataupun semangkuk kacang edamame.

2.  JAUHKAN DIRI DARI GAJET DAN TV

 3. TIMBANG BERAT SETIAP HARI

 4. SENAMAN REGANGAN 3 KALI SEMINGGU

5. SIBUKKAN DIRI SENDIRI

7. ELAKKAN MINUMAN KERAS

8. MAKAN BUAH SETIAP HARI

Tips mengurangkan berat badan

Foto Kredit: good-wallpapers.com

Buah adalah salah satu tips mengurangkan berat badan yang cukup efektif. Buah-buahan tidak mempunyai lemak malah kaya dengan air. Jadi ia akan membantu mengurangkan jumlah pengambilan makanan dan juga ruang di dalam perut anda kerana buah-buahan baik untuk proses pelawasan.

9. PASTIKAN CUKUP TIDUR

10. BAYANGKAN DIRI KURUS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *